Van Basten: "Moeten heel veel mensen weg"

Marco van Basten ziet een langer verblijf bij sc Heerenveen niet zitten vanwege de vele aankomende veranderingen. De trainer gaat na dit seizoen weg. Van Basten is bezig aan zijn tweede seizoen bij sc Heerenveen. De oud-topspits besloot niet bij te tekenen.

Deze jaargang doet de ploeg uit Friesland met veel jonge spelers mee om een Europees ticket. "Het is ontzettend leuk. Het zijn allemaal vaardige en slimme spelers", zegt Van Basten tegen Voetbal International.

Ondanks dat talenten tot bloei komen en de resultaten vooralsnog positief stemmen, ziet Van Basten geen reden om te blijven. "Bij SC Heerenveen moeten heel veel mensen weg. En ik voelde dat al aankomen", aldus de hoofdcoach, die weet dat onder meer Marco Roelofsen (assistent-coach) en Albert van der Sleen (keeperstrainer) weg moeten.

"Dat heeft meegespeeld in mijn beslissing om te vertrekken. Ik zou van alle kanten beperkt worden en dat wil ik niet. Toen heb ik gezegd dat mijn gevoel niet goed was. Je probeert het toch vaag te houden omdat je nog maanden door moet. Er is nu een ander gezag, en dat wil andere mensen neerzetten. En dat ging mij te veel één kant op", besluit Van Basten.

Heerenveen staat na dertig wedstrijden op de zesde plaats. Komend weekend wacht voor de Friezen een thuiswedstrijd tegen nummer vijf PSV. De Eindhovenaren staan acht punten voor op de ploeg van Van Basten. Vorig seizoen eindigde Heerenveen op de achtste plaats.