Tomasson: "Dit doet club enorm veel pijn"

Roda JC heeft nog vier wedstrijden om degradatie af te wenden. Trainer Jon Dahl Tomasson merkt dat iedereen binnen de club vurig hoopt op een ontsnapping. De Limburgers staan onderaan in de Eredivisie. Het gat met nummer zeventien NEC is twee punten.

Het verschil met de veilige zone is met negen punten waarschijnlijk onmogelijk te overbruggen. Roda JC hoopt in de laatste competitiewedstrijden in ieder geval directe degradatie naar de Jupiler League te voorkomen.

Vorige week leed Roda JC een kostbare nederlaag tegen concurrent RKC Waalwijk (0-1). Komende zondag wacht een thuisduel met AZ. "Natuurlijk is de huidige situatie niet alleen ontzettend vervelend voor de spelers en de staf. Ook bij de rest van het personeel en uiteraard de supporters doet dit enorm veel pijn", zegt Tomasson op de clubsite van Roda JC.

"Heel veel mensen hebben iets met deze prachtige club. Op de tribunes zag ik vorige week huilende mensen, dat vond ik echt verschrikkelijk", aldus de Deense coach. Tomasson verving na de winterstop de vertrokken Ruud Brood. Na de trainerswissel ging het niet veel beter met de club uit Kerkrade.

Roda JC won na de winterstop twee keer en verloor negen wedstrijden. De Limburgers hielden sc Heerenveen in Friesland op een gelijkspel. Concurrent NEC krijgt zaterdagavond SC Cambuur op bezoek. Roda JC speelt na zondag nog tegen FC Twente (uit), FC Groningen (thuis) en Go Ahead Eagles (uit).