Jordania: "Niet trots op wat is gebeurd"

Merab Jordania heeft spijt van zijn uitlatingen aan het adres van Joost de Wit. De ex-voorzitter van Vitesse dreigde onder meer de vingers van De Wit af te snijden. Jordania noemde het geen serieuze bedreiging. De Georgiër bedoelde het naar eigen zeggen gekscherend. "Maar als hij zich daadwerkelijk zo heeft gevoeld, dan spijt me dat", zegt Jordania tegen de NOS.

De voormalig eigenaar van Vitesse werd verhoord door de politie en ontving een stadionverbod van Vitesse. "Ik heb gezellig een kop koffie daar gedronken", aldus Jordania over zijn uren op het politiebureau. "Verbitterd ben ik niet, eerder teleurgesteld. Ik ben niet trots op wat er is gebeurd." De Wit vertelde donderdag in Nieuwsuur dat hij maandenlang werd bedreigd door Jordania, die in oktober vertrok bij de Arnhemse club.

Jordania blijft achter de uitspraken staan dat Chelsea de leiding heeft bij Vitesse en dat de Engelse club de Arnhemmers niet kampioen wil laten worden. De uitlatingen van de ex-voorzitter werden vrijdag door trainer Peter Bosz weggezet als 'lulverhalen'.

Supporters van Vitesse houden zondag een mars om hun ongenoeg te uiten over de huidige situatie bij Vitesse. De Arnhemse club hoopt het vizier voor zondagmiddag op de wedstrijd tegen lijstaanvoerder Ajax te richten. De Amsterdammers kunnen bij winst kampioen worden.