Faber: "Het gaat goed met Phillip"

PSV-trainer Phillip Cocu herstelt volgens Ernest Faber goed van de rugoperatie. Faber neemt de rest van het seizoen de honneurs waar. Cocu is begonnen aan zijn revalidatie. Bij de coach van PSV werd een tumor uit zijn rug verwijderd. Dit seizoen zit hij niet meer op de bank bij de Eindhovenaren. Faber heeft samen met Chris van der Weerden de taken van Cocu overgenomen. Het duo houdt contact met de oud-speler van onder meer Vitesse, PSV en FC Barcelona.

"Het gaat goed met Phillip, hij herstelt voorspoedig", aldus Faber op een persconferentie. "Deze week heb ik hem een aantal keren kort gesproken. In eerste instantie vanzelfsprekend over zijn gezondheid. Hij heeft een pittige operatie achter de rug en richt zich van dag tot dag op zijn herstel."

Faber ging vorige week met PSV onderuit in eigen huis. FC Groningen bleek met 2-3 te sterk in het Philips Stadion. Faber: "Tegen FC Groningen wilden we misschien wel te graag en daarom speelden we wat te gehaast. In Heerenveen moeten we de draad oppakken en ons eigen spel spelen."

De interim-coach is niet van plan de opstelling op veel plaatsen te wijzen tegen sc Heerenveen. PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij de nummer zes van de Eredivisie. "We gaan niet alle vastigheden overboord gooien. De kans is inderdaad groot dat Mathias Jörgensen speelt", aldus Faber, die niet over de geschorste Jeffrey Bruma kan beschikken.

"Wij moeten gewoon onze duels blijven winnen, de ambitie is er om het seizoen goed af te sluiten", besluit de oud-verdediger van PSV. De Eindhovenaren hebben nog uitzicht op plaats twee. Het gat met nummer twee Feyenoord is vier punten. De Rotterdammers krijgen zondag RKC Waalwijk op bezoek.