Van der Wiel terug bij PSG-selectie

Gregory van der Wiel heeft zijn comeback gemaakt in de wedstrijdselectie van Paris Saint-Germain. De verdediger stond drie weken buitenspel door een blessure aan zijn enkel. Trainer Laurent Blanc heeft hem opgenomen in de spelersgroep, die het morgen in de Franse Ligue 1 opneemt tegen Stade Reims. Ook voor het Champions League-duel met Chelsea van komende dinsdag is hij fit.

Of Van der Wiel direct terugkeert als basisklant, blijft afwachten. Zijn vervanger Christophe Jallet, die hij eerder dit seizoen uit de basis verdrong bij PSG, greep zijn kans met een aantal verdienstelijke optredens in de hoofdmacht. Tegen Chelsea stoomde de voormalige aanvoerder voortdurend mee op.

PSG moet het tegen Reims verder met een zwaar gehavende ploeg doen. De absolute sterspeler Zlatan Ibrahimovic staat een maand buitenspel door een spierblessure, terwijl Marco Verratti ontbreekt door een schorsing. Hervin Ongenda is ter compensatie opgeroepen door Blanc.

Een goed resultaat tegen Reims moet als ideale opstap richting de return tegen Chelsea dienen. PSG won de heenwedstrijd met 3-1, maar mist Ibrahimovic hoe dan ook in het tweede duel. Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore wisten afgelopen woensdag het verschil te maken door te scoren.