[PL] Manchester United geeft Newcastle klop

Manchester United heeft zaterdag een goede generale repetitie afgewerkt voor het kwartfinaleduel in de Champions League tegen Bayern München. In de Engelse competitie werd Newcastle United, waar Vurnon Anita en Luuk de Jong in de basis stonden, met 4-0 verslagen.

Juan Mata tekende voor de eerste twee goals bij United. Javier Hernandez maakte de derde treffer en Adnan Januzaj gaf het slotakkoord. Bij United viel Alexander Büttner een halfuur in.

Hugo Rodallega bezorgde degradatiekandidaat Fulham de bij Aston Villa: 2-1. De Colombiaanse spits scoorde in de 86e minuut de winnende treffer. Kieran Richardson had de Londenaren, waar John Heitinga een basisplaats had en Maarten Stekelenburg opnieuw de bank warm hield, op 1-0 gebracht. Grant Holt maakte gelijk. Bij Aston Villa speelden Ron Vlaar en Leandro Bacuna de hele wedstrijd.

Ook Crystal Palace deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door uit bij Cardiff City te winnen: 3-0. Jason Puncheon maakte de eerste en de derde goal. Tussendoor was ook Joe Ledley trefzeker. Cardiff zakt door de nederlaag naar de negentiende plaats.

Hull City was met 1-0 Swansea City de baas door een doelpunt van George Boyd. Norwich City verloor thuis met 1-0 van west Bromwich Albion. Morgan Amalfitano bracht al in de zestiende minuut de latere eindstand op het scorebord.