[PL] Chelsea weer aan kop na zege

Chelsea is opnieuw koploper in de Premier League. De Londense club won zaterdag in eigen huis met 3-0 van Stoke City en passeerde Liverpool en Manchester City op de ranglijst. De beide concurrenten hebben wel minder verliespunten dan Chelsea.

Mohamed Salah wees Chelsea de juiste richting. De debutant in de basis scoorde in de 32e minuut de 1-0. Daarna duurde het bijna een halfuur voordat Frank Lampard de score verdubbelde. De routinier zag zijn penalty gestopt worden, maar schoot in de rebound alsnog raak. Willian scoorde in de 72e minuut de 3-0.

Borussia Dortmund won in de Bundesliga met de nodige moeite van VfL Wolfsburg. Ivica Olić zette de bezoekers in Dortmund na ruim een halfuur op voorsprong en de 0-1 bleef lang op het scorebord staan. Pas in de 51e minuut was het Robert Lewandowski die de gelijkmaker verzorgde en dertien minuten voor tijd was Marco Reus de matchwinnaar voor Borussia.

Nummer twee Dortmund neemt door de zege wel weer wat meer afstand van nummer drie Schalke 04 in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen speelde eerder zaterdag gelijk en staat nu drie punten achter op de geelzwarten. Wolfsburg is de nummer zes.