Ten Rouwelaar mist "een stukje instelling" bij NAC

NAC Breda ging zaterdagavond met 2-0 ten onder tegen FC Twente. Aanvoerder Jelle ten Rouwelaar vond dat zijn team te makkelijk de handdoek in de ring gooide.

"Een stukje beleving, een stukje instelling, daar heeft het aan gelegen", zei Ten Rouwelaar na afloop tegen Omroep Brabant. "Als je met de rust 1-0 achter staat, is er nog geen man overboord. Maar als je dan zo de kleedkamer uitkomt, is dat geen goed teken."

De ploeg van Nebojsa Gudelj is bezig aan een sleche reeks. "Als je deze week gaat analyseren met Utrecht en de Eagles dan heb je wel een paar aardige tikjes gehad. Dat speelt mee. Alleen dan vind ik dat je nog steeds geen angst moet hebben en er vol voor moet gaan. En dat heb ik niet gezien. Ik heb geen NAC gezien dat volle bak ging en dat is jammer."

NAC won sinds eind februari geen wedstrijd meer. Met 34 punten staat NAC nog vier punten boven de streep. Met nog drie wedstrijden te gaan is het ontlopen van de nacompetiite nog niet zeker. "Dan heb ik er alle vertrouwen in. Maar dan moet je er wel vol voor gaan en uitstralen dat je 'vuur in je ogen' hebt. Dat je wilt winnen van elke tegenstander. Op wat voor manier dan ook. Dat heb ik vanavond niet gezien. Dat vind ik jammer."


Ten Rouwelaar en Seuntjes balen na afloop. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)