Van La Parra: "Iets tussen mij en de trainer"

Rajiv van La Parra bekroonde zijn terugkeer in de basis bij sc Heerenveen zaterdag met een doelpunt tegen PSV. Vorige week liet trainer Marco van Basten de buitenspeler buiten de wedstrijdselectie omdat hij 'stout' was geweest. Na afloop van de 3-0 overwinning op PSV gaf Van La Parra tekst en uitleg.

"Dat 'stout' is iets tussen mij en de trainer, maar aan de manier waarop hij het naar buiten heeft gebracht kun je al zien dat het niet iets groots is. Dit omdat hij het ook op een beetje een kinderlijke manier naar buiten brengt. Tegen Vitesse zou ik niet starten en daar heb ik wat van gezegd. Zodoende besloot toen de trainer om mij niet mee te nemen naar Arnhem. De trainer maakt daarin zijn besluit. Dat was eigenlijk de reden", aldus Van La Parra tegenover de NOS.

Volgens Van Basten had Van La Parra zijn mening anders moeten verwoorden. "Soms moet je laten weten dat je er ook bent, dus als je het met sommige dingen niet eens bent dat ook duidelijk maakt. Dat hoeft niet altijd, maar soms moet je even van je af bijten. Het moet altijd met respect en misschien vond de trainer dat ik daarin iets te respectloos naar hem toe was. Dat gedoe dat ik buiten de selectie werd gelaten en dat ik stout was geweest volgens de trainer is helemaal voorbij. Ik ben ook naar hem toegegaan om aan te geven dat het niet zo was bedoeld. Dat heeft hij geaccepteerd."

Tegen PSV kwam Van La Parra als invaller in het veld. "Ik had willen starten, maar dat wil iedereen. Ik heb als invaller mijn best gedaan voor mezelf en voor het team. Ik ben blij dat ik het met een doelpunt heb kunnen bekronen."


Van la Parra viert de 2-0 (PRO SHOTS/Jan Kanning)