Terpstra na zesde plek: Dit was niet de bedoeling

Ondanks de zesde plaats was Niki Terpstra na afloop van de Ronde van Vlaanderen niet tevreden met de prestaties van zijn ploeg Omega Pharma-Quick-Step. "Zesde worden is op zich niet slecht, maar we waren in de breedte zo sterk. Dan is het best teleurstellend als je vierde, zesde en zevende wordt. Dat zijn niet de plaatsen waarvoor we naar Vlaanderen zijn gekomen. Dit was niet echt de bedoeling", zo sprak een teleurgestelde Terpstra.

De wedstrijd brak open toen Greg Van Avermaet ontsnapte met Stijn Vandenbergh, ploeggenoot van Terpstra. "Het was de bedoeling dat er iemand van onze ploeg in het begin van de finale mee moest springen. Dat werd Stijn."

Op de Oude Kwaremont ging Fabian Cancellara er vandoor, samen met Sep Vanmarcke. Terpstra moest passen. "Op dat stukje kon ik even niet mee. Dan moet je gaan achtervolgen."

Vervolgens ontsnapte Terpstra op de Paterberg, samen met de Noor Alexander Kristoff. "Hij reed steenhard, ik probeerde hem slechts te volgen. Ik had in eerste instantie niet eens in de gaten dat we een gaatje hadden. Eerst hebben we om de honderd meter achter elkaar gereden."

"Pas na een tijdje kwamen wij bij elkaar en zijn we samen gaan werken. Maar van voren reden ze zo hard dat we geen kans hadden om erbij te komen", sloot de winnaar van Dwars door Vlaanderen af.