Langeveld tevreden met prestatie in Vlaanderen

Sebastian Langeveld reed zondag naar eigen zeggen een goede koers in de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb laten zien dat mijn vorm prima is", zei Langeveld, die te kampen had met materiaalpech, tegen Novum Nieuws. Vooraf werd vanwege een teleurstellende E3 Prijs Harelbeke nog aan de renner getwijfeld.

Langeveld kreeg tot tweemaal toe last van zijn derailleur. "Nadat mijn derailleur de eerste keer kapot ging, moest ik 25 kilometer rijden op een fiets van een ploegmaat. Daarna heb ik nog een keer van wiel moeten wisselen en op de Taaienberg kreeg ik weer last van mijn derailleur. Als je dat allemaal optelt is mijn tiende plek niet slecht. Ik ben tevreden en ik heb laten zien dat ik in vorm ben", aldus Langeveld.

Toch zou de wereld er voor Langeveld anders hebben uitgezien, mocht hij geen pech hebben gehad. Maar Langeveld wilde niet ingaan op de 'als'-vraag. "Dat weet je nooit. Ik had de Ronde van Vlaanderen toch niet gewonnen. Ik had misschien wel een mooiere ereplek gehad, maar deze dingen gebeuren gewoon. De Ronde van Vlaanderen is een koers waar iedereen te kampen heeft met pech. Ik heb mijn portie pech gehad. Het hoort er gewoon bij."

Lars Boom was nog niet hersteld van een scheurtje in zijn elleboog, maar was redelijk tevreden na zijn Ronde van Vlaanderen. "Het kan altijd beter, maar het gevoel op de kasseien was goed."

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Boom steeds meer in zijn ritme. "Ik heb heel lang niet in koers gezeten. Toen we de tweede keer de Oude Kwaremont opreden begon ik er in te komen. Ik voelde me niet top, maar het ging redelijk. Op de Kwaremont probeerde ik tempo te maken. Dat lukte goed, maar in de afdaling van de Paterberg reed ik lek. Toen was de koers voorbij. Dat was wel balen."

Over de derde plek van Sep Vanmarcke was Boom wel tevreden. "Het is knap dat hij derde wordt. Het laat zien dat het met zijn vorm wel goed zit."

Beide coureurs richten hun pijlen nu op Parijs - Roubaix van volgende week zondag. "Er komt nog een hele mooie koers aan", stelt Langeveld. "Ik ga daar nu mijn pijlen op richten. Met mijn vorm zit het goed, dus ik ga vol vertrouwen naar Roubaix. Ik ga met ambitie van start en ik hoop op een mooie ereplek."

Ook Boom hoopt op een mooie klassering in Parijs - Roubaix. "Mijn elleboog heeft nu wel een tikkie gehad, dus ik moet wel even herstellen. Het is de afgelopen dagen erg snel gegaan met het herstel van mijn elleboog, dus ik hoop dat het snel gaat met het herstel. Als het elke dag een klein beetje beter gaat met de elleboog sta ik vol vertrouwen aan de start."