Bosz weet waarom Ajax kampioen wordt

Peter Bosz keek zondag toe hoe zijn Vitesse met 1-1 gelijkspeelde tegen Ajax. De bezoekers hadden aan één kans genoeg om te scoren. "We spelen in de eerste helft zo goed en krijgen zo veel kansen", reageerde de Vitesse-coach volgens het ANP. "Maar we maken maar één doelpunt. Na rust doet Ajax het beter en hebben ze maar 2 minuten nodig voor de gelijkmaker."

"Dat is het verschil. Ze scoren uit één kans. Daarom wordt Ajax kampioen en Vitesse niet." Ajax pakte in de Gelredome een punt dankzij een treffer van Kolbeinn Sigthórsson. Voor rust had Bertrand Traoré de Arnhemmers op voorsprong gezet.

Doelman Piet Velthuizen miste in de tweede helft de 'power' die Vitesse voor rust wel had. " Toen voetbalde Ajax veel makkelijker onder de druk uit. Over negentig minuten hebben we een zesenhalf of een zeven gespeeld", zei hij volgens Omroep Gelderland.

Velthuizen probeert zich ondertussen niet te laten beïnvloeden door de onrust binnen de club. "Ik zit hier al aardig lang en raak niet in de war van wat er allemaal gebeurd. Als sportman moet je rustig blijven en je niet laten beïnvloeden door dingen om het voetbal heen."