De Boer pleit voor gelijke aftrap Ajax en Feyenoord

Frank de Boer kwam zondag na de remise bij Vitesse op het idee om Ajax en Feyenoord volgende week op hetzelfde tijdstip te laten beginnen. Ajax speelt op zondagmiddag om 12.30 uur een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Om 16.30 uur komt Feyenoord pas in actie tegen PSV (uit). Als Ajax zelf wint en de Rotterdammers leveren vervolgens punten in, is de ploeg van De Boer opnieuw kampioen.

"Ik zou zeggen: allebei om half drie beginnen", sprak de Ajax-coach zondag na het gelijkspel in Arnhem. Met nog drie speelronden te gaan hebben de Amsterdammers zes punten voorsprong op Feyenoord. Het doelsaldo van Ajax is bovendien veel beter.

De Boer stelt dat het vanwege de veiligheid beter is om tegelijkertijd te voetballen. "Volgens mij is dat heel simpel en niet zo moeilijk. Ik ga er niet over, maar misschien dient onze directie wel een verzoek in bij de KNVB. Dat zal maandag wel besproken worden."

"Het lijkt me niet handig als 50.000 mensen in of rond de ArenA moeten wachten tot de wedstrijd van Feyenoord is afgelopen. En wat denk je van al onze fans die in de stad gaan kijken? Dat is niet handig wat betreft de veiligheid."

De KNVB heeft inmiddels laten weten dat het voorstel van De Boer mogelijk wordt uitgevoerd. "We zijn nu in gesprek met de autoriteiten, de clubs en de uitzendgerechtigden", aldus een woordvoerder van de bond.