Sneijder schiet Galatasaray naar zege op rivaal

Galatasaray heeft zondagavond drie punten gepakt in de zwaarbeladen derby tegen Fenerbahçe. Wesley Sneijder was de gevierde man. De sleutelspeler van Galatasaray zorgde na negen minuten namelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Met een hard schot in de verre hoek knalde hij de thuisploeg naar drie punten. De stadsderby werd zoals altijd op het scherpst van de snede gespeeld, getuige de twaalf gele en twee rode kaarten die de arbiter uitdeelde.

Twee van die gele kaarten waren in de eerste helft voor Emre. Hij ging binnen een paar minuten twee keer op de bon, waarna Fenerbahçe dus een groot deel van de wedstrijd met tien man moest spelen. Galatasaray eindigde ook met een man minder, want ook Felipe Melo kreeg tweemaal geel.

Bij Fenerbahçe stond Dirk Kuijt in de basis. Ondanks de nederlaag van de bezoekers lijkt Kuijt gewoon de Turkse landstitel te pakken. De koploper heeft namelijk nog zeven punten voorsprong op Galatasaray en Besiktas, die bovendien een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Overigens was de goal van Sneijder alweer zijn tiende van dit seizoen in alle competities. Eén keer eerder lukte het in zijn loopbaan om vaker dan tien keer in een jaargang te scoren. Dat was in het seizoen 2006/07 bij Ajax (achttien goals).


Sneijder schiet zijn ploeg Galatasaray langs Fenerbahçe (PRO SHOTS/Action Images)