Cillessen: we lieten Vitesse achter ons aan lopen

Jasper Cillessen was na afloop van Vitesse - Ajax (1-1) tevreden over het spel van de Amsterdammers in de tweede helft. "We hebben de ruimtes voor onszelf wat groter gemaakt", zei de Ajax-doelman tegen Novum Nieuws over de periode na rust. "We zijn wat anders gaan staan bij balbezit, waardoor we wat meer ruimte kregen om te voetballen en Vitesse dus uiteindelijk achter ons aan laten lopen."

Over de eerste helft, waarin Vitesse domineerde, was Cillessen niet tevreden. "We spelen niet goed, we krijgen wat kansen tegen en doelpunten tegen. Dan moet je in de rust wat omzettingen doen." Die omzettingen bleken te helpen. Nog geen twee minuten na rust scoorde Kolbeinn Sigthórsson de 1-1, waarna Ajax de rest van de wedstrijd de bovenliggende partij was.

Cillessen kreeg voor zijn prestaties op het veld veel lof, maar bleef desondanks bescheiden. "Je moet zorgen dat de kans zo groot mogelijk wordt dat ze tegen je aan schieten", legde de Groesbeker de essentie van het keeper-zijn uit.

Bij Vitesse was aanvaller Zakaria Labyad minder tevreden over de remise dan zijn Ajax-collega. "Denk dat we gewoon de eerste helft de kansen moesten afmaken, dat hebben we nagelaten", zei de geboren Utrechter. "We waren misschien wel beter, want we hebben veel meer kansen dan hun gecreëerd. Hun spelen bij vlagen een goede wedstrijd, maar mij waren naar mijn gevoel de betere ploeg."