Dubbel olympisch kampioen biatlon Ustyugov stopt

Biatleet Evgeny Ustyugov heeft aangekondigd een punt achter zijn carrière te zetten. De 28-jarige Rus maakte dat bekend tijdens de Champions Race in Moskou, een evenement met tal van internationale biatlonsterren. 

Ustyugov won in Vancouver goud op de massastart, waarmee hij het beste seizoen uit zijn loopbaan bekroonde. Hij won dat jaar ook twee keer in de World Cup, zijn enige zeges, en werd vierde in het eindklassement. Ook won hij met het Russische team in Vancouver brons op de estafette.

In 2011 pakte Ustyugov op het wereldkampioenschap in Khanty-Mansyisk voor eigen publiek zilver op de massastart en de estafette. Het pre-olympische seizoen 2012/13 sloot hij af als zesde in de World Cup.

Bij de Spelen in eigen land wilde hij natuurlijk wat laten zien, maar individueel viel het tegen.Op de estafette was hij echter lid van het team wat voor een uitzinnig publiek in de laatste biatlonwedstrijd van Sochi 2014 het goud haalde door de Duitsers nipt voor te blijven. 

'De tijd van de jonge generatie is gekomen, en dus maak ik plaats voor ze. We hebben een zeer sterk team met veel jonge atleten die zeker nog voor overwinningen zullen gaan zorgen in de toekomst', aldus Ustyugov.