Terpstra komt top tien World Tour binnen

Niki Terpstra is dankzij zijn zesde plek in de Ronde van Vlaanderen de top tien van de UCI World Tour binnen gekomen. De Nederlander van Omega Pharma - Quick-Step steeg van de 24e naar de 10e plek. De grootste sprong voorin werd, zoals verwacht, gemaakt door Fabian Cancellara. Spartacus won voor de derde keer Vlaanderens Mooiste en steeg van de negende naar de tweede plaats.

Ook Alexander Kristoff maakte een mooie sprong. De Noor, winnaar van Milaan-San Remo en vijfde in Vlaanderen, steeg van de zevende naar de derde plek. Peter Sagan werd slechts zestiende en moest zijn tweede plek inruilen voor de vierde. Ook Belkin-renner Sep Vanmarcke deed uitstekende zaken. De Belg werd zondag derde en steeg dertien plekken, hij staat nu vijfde.

In de ranglijst voor ploegen maakte Omega Pharma - Quick-Step een grote sprong. Stijn Vandenbergh werd zondag vierde, Terpstra zesde en Tom Boonen zevende. Daardoor steeg de Belgische formatie van de zesde naar de eerste plek. Belkin sprong door de prestatie van Vanmarcke naar de negende plaats.

In de landenranglijst staat Spanje nog altijd bovenaan. Wel maakten de Belgen een grote stap vooruit. Dankij onder andere de tweede, derde en vierde plek in De Ronde staan onze zuiderburen niet meer op de achtste, maar op de tweede plek. Nederland staat, net als een week eerder, op plaats negen.