Kuijt: "Dit ging helemaal nergens over"

Dirk Kuijt speelde zondag met Fenerbahçe tegen Galatasaray en Wesley Sneijder. In de derby van Istanbul werd liefst zestien keer geel getoond. Scheidsrechter Bülent Yildirim had zijn handen vol aan de topper in de Turkse Süper Lig. Zestien keer haalde hij de gele kaart uit zijn borstzak. Middenvelders Emre Belözoglu (Fenerbahçe) en Felipe Melo (Galatasaray) kregen twee keer geel en moesten dus noodgedwongen de kleedkamer opzoeken.

Galatasaray won de clash in Istanbul dankzij een goal van Wesley Sneijder (0-1). Landgenoot Kuijt baalde stevig na de nederlaag. Ook vanwege de vele kaarten. "Dit ging helemaal nergens over", zei Fenerbahçe-aanvaller Kuyt tegen De Telegraaf. "We hebben ons te veel laten provoceren."

"We hebben er de hele week op gehamerd ons rustig te houden, omdat we dertien punten voor stonden. Maar als je na iets meer dan een half uur spelen met tien man komt te staan, wordt het natuurlijk heel lastig", aldus Kuijt, die met Fenerbahçe ondanks de verliespartij afstevent op de Turkse titel.

Fenerbahçe staat zeven punten voor op nummer twee Galatasaray. De club van Sneijder heeft bovendien nog een wedstrijd meer gespeeld dan de koploper in Turkije. Fenerbahçe heeft dit seizoen nog zes wedstrijden voor de boeg. Vorig seizoen werd Sneijder met Galatasaray Turks kampioen.