Gouden Schoen: Messi loopt in op Ronaldo en Suárez

De strijd om de Europese topscorerstitel is bijzonder spannend. Lionel Messi meldt zich na zijn twee goals nadrukkelijk in de top drie van het klassement. Liverpool-aanvaller Luís Suárez staat nog altijd bovenaan het klassement van de Gouden Schoen. De Uruguayaan heeft op dit moment één doelpunt meer gemaakt dan Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo. Beide topaanvallers kwamen dit weekeinde echter niet tot scoren.

Dat gaf Lionel Messi de kans om dichter bij Suárez en Ronaldo te komen en door zijn uitstekende vorm van de laatste weken is de Argentijn weer een serieuze kandidaat voor de prijs. Zijn twee doelpunten tegen Real Betis Sevilla zorgen er voor dat hij nog maar vier goals achterloopt op Suárez.

Diego Costa kwam namens Atlético Madrid niet tot scoren en staat daarom op hetzelfde aantal goals als Messi. Jonathan Soriano (Red Bull Salzburg) en Heerenveen-spits Alfred Finnbogason vonden het net wel, waardoor ze mee blijven doen in de subtop van het klassement.

Daniel Sturridge kwam evenals teamgenoot Suárez niet tot scoren en staat daarmee op de zesde plaats. Torino-aanvaller Ciro Immobile meldt zich na zijn winnende goal tegen Catania in de top 10, terwiijl Yaya Touré (Man City) en Jackson Martínez (FC Porto) eveneens scoorden.