Trainer Van Loen naar Azerbeidzjan

Voetbaltrainer John van Loen vertrekt per direct als trainer van amateurclub DOS'37 en gaat naar Azerbeidzjan. Dat meldt De Gelderlander maandag. Van Loen gaat in Oost-Europa werken voor de nationale voetbalbond. Van daaruit gaat hij aan de slag als technisch directeur van FK Qarabag, waar ook de Nederlander Leroy George speelt.

De club wordt ook nog wel Qarabag Agdam genoemd, naar de stad waar het oorsprongelijk haar wedstrijden speelde. Tijdens de oorlog in Nagorno-Karabach, begin jaren '90, werd het stadion echter verwoest door Armeense bombardementen, waardoor de club uit moest wijken naar de hoofdstad van Azerbeidzjan, Baku. Daar speelt het tegenwoordig nog altijd. 

Van Loen zal zich vooral gaan richten op de jeugdopleiding en het aanbrengen van structuur daarin. 'Een kans als dit krijg je niet vaak, dus zodra het zich voordoet moet je het grijpen. Ik zat in een groep trainers die een CV hadden opgestuurd en kans hadden op deze positie en ik ben blij dat ik het ben geworden. DOS'37 verlaten is jammer, want ik heb hier een mooie tijd gehad, maar ik heb heel veel zin in dit avontuur', aldus Van Loen.