IJshockeyvrouwen winnen opnieuw op WK

De Nederlandse ijshockeyvrouwen hebben op het wereldkampioenschap ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Tegen Kazachstan was er wel een verlenging nodig, omdat het na reguliere speeltijd 2-2 stond. Na twee minuten en twintig seconden in de extra tijd wist Mieneke de Jong op aangeven van Julie Zwarthoed de golden goal te scoren.

Nederland begon voortvarend aan het duel in het Letse Ventspils, doordat Zwarthoed de score al na drie minuten opende. Ruim tien minuten later was het door Zarina Tukhtieva weer gelijk. In de tweede periode kwam Nederland op achterstand door een goal van opnieuw Tukhtieva. Nog geen drie minuten later maakte De Jong echter weer gelijk. De derde periode bracht vervolgens geen beslissing.

De Oranjevrouwen wonnen zondag al hun openingswedstrijd met 8-2 van China. Nederland acteert op het WK in de zogenaamde Division I, één niveau onder de absolute top. Deze divisie is verdeeld in groep A en groep B, waarin Nederland speelt. De winnaars van groep B mogen volgend jaar in actie komen in groep A, van waaruit landen zich kunnen plaatsen voor het WK in de Top division. Dat is ook het toernooi waar olympische tickets vergeven worden.

Woensdag treden de Nederlandse vrouwen aan tegen Noord-Korea.