Xavi over straf Barcelona: "Oneerlijk"

Xavi Hernández is niet te spreken over het transferverbod dat FC Barcelona kreeg opgelegd van de FIFA. Barcelona kreeg vorige week te horen dat de club tot aan de zomer van 2015 geen transfers meer mag uitvoeren. De reden hiervoor is dat Barça bij het aantrekken van enkele jeugdspelers de regels heeft overtreden. Derhalve kwam FIFA tot deze flinke strafmaat.

Volgens aanvoerder en middenvelder Xavi is er sprake van oneerlijkheid. "De straf is buitenproportioneel en onredelijk. We gaan er natuurlijk tegen in beroep", aldus de Spanjaard op een persconferentie. "La Masia (de jeugdopleiding, red.) doet haar werk gewoon goed. Het is een belangrijk onderdeel van onze filosofie."

"Barcelona is een club die al jarenlang uitstekend met jonge spelers werkt", vervolgt de international. "We letten heel goed op het welzijn van deze kinderen."

Barcelona is in Spanje in hevige strijd verwikkeld om de titel, terwijl deze week de return tegen Atlético Madrid in de Champions League op de rol staat. "We kunnen ons niet helemaal afsluiten van al het nieuws, maar we proberen kalm te blijven. Alles wat er van buitenaf geroepen wordt, verenigt ons."

Ook reageerde Xavi op de woorden van Iker Casillas. De doelman van Real Madrid zei dat hij Barça-speler Sergio Busquets "een klap zou geven", naar aanleiding van de schop die Busquets uitdeelde in het gezicht van Real-verdediger Pepe.

"Wij twijfelen niet over de actie van Busquets. Het is erg oneerlijk wat er allemaal gezegd wordt, zelfs door zijn ploeggenoten van de Spaanse nationale ploeg. Wij hoeven hem niet te verdedigen, de beelden zeggen genoeg. Hij raakt Pepe niet."