AZ legt talentvolle ex-Ajacied vast

Bij AZ heeft men hoge verwachtingen van Justin Bakker. De pas 16-jarige verdediger zette maandag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Alkmaarders. Sinds 2011 maakt Bakker deel uit van de Alkmaarse jeugdopleiding.

Eerder verdedigde hij achtereenvolgens de kleuren van FC Purmerend, Zeeburgia, Ajax en AFC. Sinds zijn overstap naar AZ maakte hij een indrukwekkende groei door, en schopte hij het tot steunpilaar binnen de jeugdselecties van Oranje.

Earnest Stewart is dan ook verheugd dat hij Bakker voor de periode van drie jaar heeft kunnen vastleggen. "Justin is een linksbenige centrale verdediger, die zowel verdedigend als opbouwend zijn mannetje staat”, zegt de directeur voetbalzaken op de officiële clubsite.

"Op zijn positie is hij één van de grootste talenten van Nederland. De afgelopen tijd is hij regelmatig aanvoerder van Nederlandse jeugdelftallen geweest. De komende jaren kan hij via AZ Onder 19 doorgroeien naar een plaats in onze A-selectie."

Bakker zelf kan zich wel vinden in de beschrijving van Stewart. "Naast het verdedigende onderdeel ben ik sterk in de opbouw”, echoot hij de beleidsbepaler van AZ. “Ik heb een goede pass en durf de voetballende oplossing te zoeken. Ik ben blij dat AZ vertrouwen in me heeft. Het is een warme club waar ik graag nog jaren wil blijven voetballen."

Momenteel komt Bakker uit voor AZ Onder 17. "Ik hoor nog te spelen in AZ Onder 16, maar zit al in een elftal hoger", zegt hij daarover. "Hopelijk blijft het zo snel gaan met mijn ontwikkeling, zodat ik binnen korte tijd kan doorstoten naar het eerste elftal."