Feyenoord in gesprek met 14-jarig toptalent

Richairo Zivkovic koos onlangs al voor Ajax en mogelijk raakt FC Groningen binnenkort nog een groot talent kwijt. De veertienjarige Lion Kalentjev verkast mogelijk naar Feyenoord.  Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Feyenoord al genoeg gezien van Kalentjev om helemaal overtuigd te zijn van diens potentie. De jonge spits komt momenteel uit voor Groningen C2 en schiet met scherp in het jeugdteam. Hij is er topscorer.

Hans Nijland betreurt het waarschijnlijke vertrek van de jeugdige topschutter, maar benadrukt dat Feyenoord niets te verwijten valt. "Feyenoord heeft zich keurig bij ons gemeld om te zeggen dat ze met de familie van Kalentjev om tafel gaan", aldus de algemeen directeur van Groningen tegen RTV Noord.

"Natuurlijk is het jammer dat hij ons waarschijnlijk gaat verlaten. Daar leid je jonge talentvolle jongens niet voor op, maar je kunt er helaas niets tegen doen. Deze jongen is pas veertien en je mag pas een speler een contract aanbieden wanneer hij zestien is."

Sinds FC Barcelona op de vingers werd getikt voor het transferbeleid betreffende minderjarigen is er veel te doen geweest over talenten die op jonge leeftijd te overstap maken naar een andere club. De regels die de Catalaanse grootmacht heeft overtreden hadden betrekking op internationale transfers. Bij een eventuele overstap van Kalentjev is daarvan geen sprake.