Koeman vereerd met blijk van waardering

Ronald Koeman is een van de vijf kanshebbers voor de Rinus Michels Award, die wordt uitgereikt aan de beste trainer van het seizoen 2013/14. Samen met collega's Frank de Boer (Ajax), Peter Bosz (Vitesse), Dwight Lodeweges (ex-Cambuur) en Harry van den Ham (FC Dordrecht) dingt hij naar de trofee. Koeman is vereerd met zijn nominatie.

"Zoiets is toch altijd leuk, want je moet het zien als een vorm van waardering voor het werk dat je hebt geleverd", zo liet hij Voetbal International maandag optekenen. Koeman is bezig aan zijn laatste van drie seizoenen in dienst van Feyenoord.

In die periode van drie jaar hielp hij de Rotterdammers van de middenmoot van de Eredivisie terug naar de top. In zijn eerste seizoen bij de Stadionclub verraste hij met de tweede plaats, vorig jaar eindigde zijn ploeg derde, en de huidige voetbaljaargang lijkt hij zijn prestatie van het eerste seizoen te evenaren.

De ontwikkeling die Feyenoord onder zijn hoede doormaakte stemt Koeman tevreden. "We hebben goed gepresteerd, spelers hebben zich ontwikkeld, zijn international geworden en jeugdspelers braken door. Het was voor mij persoonlijk een mooie periode en voor Feyenood ook. Ik hoop het te kunnen afsluiten met de tweede plaats."

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft nummer twee Feyenoord een voorsprong van vier punten ten opzichte van nummer drie FC Twente. Aankomende zondag staat de belangrijke ontmoeting met nummer vijf PSV op het programma.