[JL] Beloftenteams Ajax en PSV in eigen huis onderuit

Jong Ajax en Jong PSV hebben beide maandagavond een thuisnederlaag geleden in de Jupiler League. De beloftenteams verloren van respectievelijk FC Eindhoven (1-2) en FC Den Bosch (1-4).

Jong Ajax kwam via een eigen doelpunt van Norichio Nieveld nog wel op voorsprong. Vlak voor rust maakte Donny de Groot gelijk en elf minuten na de thee scoorde Jens van Son de winnende goal voor Eindhoven, dat van de zevende naar de zesde plaats steeg.

Ook Jong PSV nam via Mohamed Rayhi de leiding, maar na een rode kaart van Jordy de Wijs kantelde de wedstrijd. Istvan Bakx maakte gelijk en via twee goals van Barry Maguire, waaronder een penalty, stelde Den Bosch de zege veilig. Op de valreep verzorgde Maarten Boddaert het slotakkoord.

De Brabanders stegen naar de vijfde plek, een positie boven Eindhoven. Jong PSV en Jong Ajax staan respectievelijk elfde en dertiende.