Dumoulin: "Vertrouwen opgedaan richting Amstel Gold Race"

Tom Dumoulin heeft in de eerste etappe van de Vuelta al País Vasco flink vertrouwen opgedaan voor de Amstel Gold Race, op 20 april. De 23-jarige renner van Giant-Shimano trok ten aanval, maar werd later weer teruggehaald. Het werd hem echter wel duidelijk dat de benen goed zijn richting de Nederlandse klassieker.

'Het ging heel erg goed vandaag, ik ben er erg tevreden over', aldus Dumoulin tegenover L1'Als ik tijdens de Amstel Gold Race ook zulke goede benen heb denk ik dat ik heel erg ver kan komen. Het zou helemaal ideaal zijn als er nog een klein beetje bij kan komen'.

Voorbereiden op de klassiekers is het hoofddoel van Dumoulin in het Baskenland: 'Het klassement is niet mijn doel hier, dan moet je op een hele andere manier rijden. Ik wil me hier vooral voorbereiden op de klassiekers. Zo wilde ik vandaag voor de laatste klim ontsnappen om de dagzege te kunnen pakken, maar helaas kreeg ik niemand mee en moest ik me terug laten zakken. Tot aan de finish heb ik het vervolgens rustig aan gedaan'.