[Serie A] Seedorf boekt zege met Milan bij Genoa

AC Milan heeft maandag in de Serie A met veel pijn en moeite zijn derde zege op rij geboekt. De ploeg van trainer Clarence Seedorf zegevierde met 2-1 bij Genoa. Milan leidde na een uur comfortabel met 0-2 door goals van Adel Taarabt en oud-VVV'er Keisuke Honda.

Vervolgens kwamen de bezoekers onder druk, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Genoa niet. Seedorf liet Nigel de Jong de gehele wedstrijd meespelen, terwijl Urby Emaneulson op de reservebank bleef.

Groots speelde Milan allesbehalve, maar toch kwam de ploeg na twintig minuten via een mooi afstandsschot van Taarabt op voorsprong. Genoa had vervolgens het betere van het spel, maar toch was het de ploeg van Seedorf die de score uitbreidde. Honda werd vrijgespeeld en punterde zijn eerste competitiegoal binnen.

Philippe Mexès in gevecht met Alberto Gilardino van Genoa (PRO SHOTS/Insidefoto)
Philippe Mexès in gevecht met Alberto Gilardino van Genoa (PRO SHOTS/Insidefoto)

De wedstrijd leek gespeeld, maar niets bleek minder waar. Genoa kwam terug via een schitterend afstandsschot van Marco Motta, dat onderkant lat via de rug van keeper Christian Abbiati het doel in caramboleerde. Genoa joeg vervolgens vol overgave op de gelijkmaker, maar Milan hield met kunst- en vliegwerk stand.

De Milanezen brachten door de zege hun puntentotaal op 45, maar blijven elfde. De achterstand op nummer vijf Internazionale bedraagt vijf punten. Genoa neemt met 39 punten de dertiende stek in.