KNVB bestrijdt luisteren naar De Boer

De KNVB bestrijdt de wedstrijd Ajax - ADO Den Haag van zondag te hebben verplaatst na uitspraken van Ajax-trainer Frank de Boer. De voetbalbond reageert daarmee op berichten van De Telegraaf waarin die suggestie werd gewekt. De KNVB stelt zelf het initiatief te hebben genomen voordat De Boer zijn uitspraken deed.

Maandag gingen alle betrokken clubs, gemeenten en zendgemachtigde FOX akkoord dat het het spannendst en sportiefst is om Ajax - ADO en PSV - Feyenoord tegelijk af te werken. De gemeente Amsterdam wees er bovendien op dat 16.30 uur vanuit het oogpunt van openbare orde het veiligste tijdstip is.

FOX Sports laat in het Algemeen Dagblad overigens weten vooral het argument van openbare orde belangrijk te vinden. "Het sportieve argument vinden wij niet het beste, want dan zou de KNVB ook de wedstrijden onderin tegelijkertijd moeten laten beginnen", laat woordvoerder Maarten van Rooijen weten. "Er is een uitgebalanceerd programma waarin ook ruimte wordt gecreëerd voor beschouwingen. Dat wordt nu iets moeilijker."