Paris Saint-Germain past zich niet aan aan Chelsea

Paris Saint-Germain wil dinsdagavond tegen Chelsea zijn eigen spel spelen. Dat zei trainer Laurent Blanc van de Franse club maandag in de aanloop naar de kwartfinale in de Champions League. " Je past je speelstijl en spelfilosofie niet aan aan het niveau waarop je speelt", verklaarde de oud-verdediger. "Ik heb altijd geloofd dat je de tegenstander je eigen spel moet opleggen als je prijzen wilt winnen."

Blanc geeft niet aan wat hij van de wedstrijd in Londen moet verwachten. "Wordt het zoals het laatste halfuur in Parijs of domineert PSG de tweede helft of heeft Chelsea balbezit en domineert die club, we weten het niet. Dat is de magie van het voetbal."

Zijn concurrent José Mourinho is vol vertrouwen dat zijn club Chelsea de halve finale bereikt. De 3-1 nederlaag vorige week in het Parc des Princes doet daar niets aan af. "Na twee wedstrijden denk ik dat we meer gescoord hebben dan zij. Pure wiskunde."

De Portugees denkt niet dat het ontbreken van Zlatan Ibrahimovic bij de Parijzenaars een belangrijke rol speelt. "Samuel Eto'o speelde de eerste wedstrijd niet en ik weet niet of hij dinsdag wel speelt. Ramires is geschorst, Nemanja Matic en Mohamed Salah kunnen niet spelen in de Champions League en we huilen daar niet om. Het feit dat bij een miljoenenclub een belangrijke speler ontbreekt is voor mij geen probleem."