Guy Ramos: "Jóhannsson uit zijn spel gehaald"

Guy Ramos heeft geen spijt van het voorval met AZ-spits Aron Jóhannsson. De verdediger van Roda kneep de aanvaller tijdens de wedstrijd in zijn ballen. Ramos (28) moest Jóhannsson zondag in de uitwedstrijd tegen AZ (2-2) van scoren afhouden.

Dat lukte niet. Jóhannsson scoorde na een klein uur voor de Alkmaarders. In het restant van de tweede helft miste de in IJsland geboren Amerikaan echter een aantal grote kansen, tot genoegen van Ramos.

Tijdens de wedstrijd greep de Rotterdammer met Kaapverdiaans bloed Jóhannsson tussen de benen. De aanvaller van AZ kon er niet om lachen en beklaagde zich bij de arbitrage. "Ik wilde proberen om hem uit zijn spel te halen en dat is gelukt", zegt Ramos tegen het Algemeen Dagblad.

"Op het einde verprutste hij nog een paar goede kansen. Misschien was hij toch onder de indruk", aldus de elfvoudig international van Kaapverdië. Ramos werd vlak voor tijd naar de kant gestuurd met een tweede gele kaart. Na een opstootje met keeper Esteban moest de verdediger vertrekken.

Ramos heeft geen spijt van zijn actie richting Jóhannsson. Hij zegt dat er veel meer dingen gebeuren op een voetbalveld. "En dan wordt het niet gezien. Nu wordt het enorm opgeblazen", besluit Ramos, die komend weekend vanwege een schorsing niet tegen FC Twente kan spelen. Roda JC staat laatste in de Eredivisie met drie duels voor de boeg.