Jansen: "Veel spelers haken onderweg af"

FC Twente richt zich met drie wedstrijden te gaan op plaats twee in de Eredivisie. Trainer Michel Jansen wil het seizoen goed afsluiten met de Tukkers. FC Twente staat na 31 wedstrijden op de derde plaats. Het verschil met lijstaanvoerder Ajax is tien punten. Het gat met nummer twee Feyenoord is vier punten.

Jansen gaat met zijn team op jacht naar de Rotterdammers. FC Twente speelt nog tegen Roda JC (thuis), NEC (uit) en PEC Zwolle (thuis). Hij beseft dat men in Enschede negen punten verwacht uit de laatste drie wedstrijden. FC Twente wil naar de voorronde van de Champions League voor volgend seizoen. "Het is terecht dat er van ons verwacht wordt dat we winnen. Dat is de druk waar we mee om moeten kunnen gaan", zegt Jansen tegen TC Tubantia.

Druk kan spelers doen opleven of tegenwerken, weet de coach van FC Twente. "Veel voetballers haken onderweg af, omdat ze er niet tegen kunnen", aldus Jansen, die denkt dat zijn spelers bestand zijn tegen druk. "Wij kunnen tweede worden, Europees voetbal halen en als de groep bij elkaar blijft op termijn weer om de prijzen spelen."

FC Twente deed lange tijd mee om de titelstrijd in de Eredivisie. Na de winterstop presteerde de formatie van Jansen wisselvallig. In de laatste tien wedstrijden boekten de Tukkers drie overwinningen. FC Twente ging onderuit tegen PSV, Ajax en Go Ahead Eagles en verspeelde punten tegen FC Groningen, Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag.