Tankink: "Wielrenners blijven altijd vallen"

Volgens wielrenner Bram Tankink is het onmogelijk om valpartijen uit te sluiten. Na een met valpartijen doordrenkte Ronde van Vlaanderen is de discussie over het voorkomen daarvan op volle gang gekomen. Een aantal ideeën die geopperd werden waren het verkleinen van het peloton of het aanpassen van de routekaartjes.

Belkin-rijder Tankink is er op Twitter echter duidelijk over: 'Er is wel een manier om te zorgen dat we niet meer vallen, door met zijn allen naar de sportschool te gaan en op spinfietsen te rijden. Valpartijen ontstaan door verschillende dingen: Stress op belangrijke momenten in de koers, obstakels op de weg, onoplettendheid door renners en toeschouwers en vermoeidheid. Er zijn daarom weinig effectieve maatregelen behalve het waarschuwen van vooral renners en toeschouwers om goed op te letten'.

'Valpartijen kunnen overal ontstaan en doen dat ook. Op makkelijke en moeilijke parcoursen, op brede en smalle wegen, voorin het peloton of in de staart van de grote groep. Renners zijn zich bewust van deze risico's en worden binnen het peloton ook zeker aangesproken op gevaarlijk gedrag, maar in het heetst van de strijd worden regels en risico's vaak vergeten', aldus De Tank