Baanrenner Chris Hoy zet zinnen op 24 uur Le Mans

Oud-baanwielrenner Chris Hoy heeft zijn oog laten vallen op de 24 uur van Le Mans. De zesvoudig olympisch kampioen gaat voor Nissan racen, meldt de autofabrikant. Het doel is dat de 38-jarige Schot in 2016 voor het Japanse merk mee kan doen aan de 24 uur van Le Mans. Nissan gaat hem op weg naar die legendarische race intensief begeleiden.

Hoy heeft volgens Nissan al het nodige talent laten zien in kleine races. Via het Advanced Driver Development Programme willen de Japanners de oud-wielrenner versneld klaarstomen voor het grote werk. Ook rijdt hij dit jaar al in het Britse GT kampioenschap.

"Dit wordt niet gemakkelijk, maar ik kon de kans om het te proberen niet laten liggen", verklaart Hoy de opmerkelijke overstap. "Mijn ultieme ambitie is Le Mans rijden. Dat is de droom. Maar ik bekijk dit stap voor stap."

Hoy werd eerder al door Nissan ingehuurd als ambassadeur. Het automerk is officieel partner van het Brits olympisch comité. Hij zal in die hoedanigheid ook sporters begeleiden op weg naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.