Advocaat: "Wist na een half uur genoeg"

Dick Advocaat bereidt AZ voor op de return in de kwartfinale van de Europa League tegen Benfica. De Hagenaar bekeek het duel tussen Benfica en Rio Ave (4-0). De aankomende tegenstander van AZ kwam maandagavond in actie tegen de nummer elf in de Portugese competitie.

In het Estádio da Luz won de ploeg van coach Jorge Jesus overtuigend. Na twintig minuten spelen stond de koploper in Portugal op een comfortabele 2-0 voorsprong. Advocaat had snel door dat de wedstrijd al beslist was.

De coach van AZ zat voor de televisie. "Ja, een half uur. Toen wist ik genoeg. Kansen genoeg voor ons, daar", zei Advocaat met een knipoog tegen het Noordhollands Dagblad. De ervaren trainer, die na dit seizoen vertrekt bij AZ, beseft dat het een zware klus wordt om de nederlaag in Alkmaar (0-1) ongedaan te maken.

AZ gaat donderdagavond op bezoek in Lissabon. Benfica was vorig seizoen de verliezend finalist in de Europa League. In Amsterdam bleek Chelsea te sterk door een goal van Branislav Ivanovic (1-2). Advocaat kan in de Portugese hoofdstad mogelijk geen beroep doen op aanvaller Roy Beerens.

"Hij wil zelf heel graag spelen, maar hij is het grootste twijfelgeval. De anderen kunnen denk ik allemaal spelen. We zullen woensdagavond in Lissabon bekijken hoe iedereen ervoor staat", besluit Advocaat. Nemanja Gudelj en Simon Poulsen zijn weer inzetbaar. Het tweetal ontbrak tegen Roda JC (2-2) vanwege lichte pijntjes.