Mineiro moet wachten op Anelka

Nicolas Anelka is dan wel in de spelersgroep van Atlético Mineiro opgenomen, de aanvaller mag nog lang niet spelen voor de club. De Brazilianen maakten met trots melding van de komst van Anelka, die in Europa voor clubs als Chelsea, Real Madrid en Arsenal speelde.

Volgens bronnen van Foot Mercato mag de spits echter pas minimaal vanaf 20 juni uitkomen voor Atlético, omdat zijn contract bij West Bromwich Albion nog steeds geldig is.

De transfermarkt in Brazilië liep vorige week op zijn einde en daarom moet O Galo lang wachten op het debuut van de aanvaller. Mocht de overstap helemaal definitief zijn, dan moet de speler waarschijnlijk ook nog een schorsing van vijf wedstrijden uitzitten die hij kreeg voor het maken van een omstreden handgebaar.

Anelka vertrok bij West Brom na een ongelukkige periode, waarin zijn gedrag veelvuldig breed werd uitgemeten in de Engelse pers. In Zuid-Amerika hoopt de 35-jarige Fransman zijn carrière nog eens nieuw leven in te blazen. Hij wees een paar maanden geleden nog een lucratief aanbod van SS Lazio van de hand.

Als 32-jarige leek Anelka al op het einde van zijn carrière af te stevenen, toen hij besloot naar de Chinese competitie over te stappen. Na zijn dienstverband bij Shanghai Xenhua keerde hij echter terug in Europa bij Juventus. Via de Italiaanse grootmacht belandde hij afgelopen zomer bij West Brom.