Richards weigert nieuw contract bij City

Manchester City neemt aan het einde van het seizoen mogelijk afscheid van de langst dienende speler Micah Richards. Na negen contractjaren vindt de 25-jarige verdediger het genoeg geweest in Manchester.

Door de aanwezigheid van Pablo Zabaleta heeft de rechtsback geen zicht op een basisplaats bij The Citizens. Dat was voor hem persoonlijk juist een voorwaarde om ook volgend seizoen voor zijn jeugdliefde te spelen.

City wilde Richards volgens The Guardian verleiden met een aantrekkelijk contract dat hem nog een aantal jaar in Manchester zou houden. Richards sloeg dat aanbod echter af, zodat hij na de zomer elders zijn geluk kan beproeven. City moet hem van de hand doen om nog wat aan de jeugdexponent over te houden.

Richards heeft nog een contract tot medio 2016 bij Manchester City. Naar verluidt moeten geïnteresseerde clubs met zo'n tien miljoen euro over de brug komen voor de handtekening van de Engels international. Mocht de speler daadwerkelijk vertrekken bij de grootmacht, dan is Bacary Sagna in beeld als zijn opvolger.

City liet Richards als zeventienjarige debuteren in de hoofdmacht. Na zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau tegen Arsenal speelde hij zichzelf al snel in de basis van de titelkandidaat. Na een zware blessure die hij in 2012 opliep, raakte hij zijn vaste stek echter kwijt aan Zabaleta.

De in Birmingham geboren verdediger speelde dit seizoen pas twee keer mee in de hoofdmacht van trainer Manuel Pellegrini. Vorig seizoen kwam hij tot zeven wedstrijden in het eerste elftal.