Simeone neemt Costa op in selectie tegen Barcelona

Diego Costa is gewoon opgenomen in de wedstrijdselectie van Atlético Madrid voor de return van woensdag in de Champions League tegen Barcelona. De spits viel vorige week in de eerste kwartfinale (1-1) uit met een hamstringblessure, maar coach Diego Simeone hoopt toch een beroep op hem te kunnen doen.

Of Costa ook daadwerkelijk aan de aftrap zal verschijnen, is nog een groot vraagteken. De clubtopscorer liet dinsdag de training nog aan zich voorbij gaan. "Als Costa niet speelt dan stel ik Adrián op", verklapte Simeone. "Hij is goed en het is een geweldige kans voor hem. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in."

De invulling van de spitspositie zou woensdag in het Vicente Calderón cruciaal kunnen zijn. Adrián scoorde dit seizoen pas één keer, voor Costa staat de teller al op 25 goals. "Diego Costa is voor ons even belangrijk als Cristiano Ronaldo voor Real Madrid en Lionel Messi voor Barcelona", geeft Simeone toe.

Arda Turan is er tegen Barcelona sowieso niet bij. De Turkse middenvelder raakte vorige week geblesseerd en is onvoldoende hersteld.