"Boschker bewaakt clubcultuur Twente"

Verdediger Ramon Zomer van sc Heerenveen kijkt uit naar de afscheidswedstrijd van FC Twente-doelman Sander Boschker. De sluitpost zwaait op aanstaande 20 mei af als profvoetballer.

De 43-jarige keeper krijgt een afscheidswedstrijd, waarvoor hij een aantal oud-ploeggenoten heeft uitgenodigd. Doordat hij - op één seizoen na - zijn gehele carrière voor FC Twente heeft gespeeld, zullen de meeste spelers een verleden in Enschede hebben.

Zo ook Zomer. De dertigjarige centrale verdediger vertrok in het seizoen 2008/09 naar NEC en belandde vier seizoenen later in Heerenveen. Door zijn positie in het veld had de routinier veel te maken met Boschker, die jarenlang een vaste kracht was in de basisploeg van Twente.

"Ik denk dat Sander Boschker heel belangrijk is geweest voor FC Twente, als keeper, als medespeler in de kleedkamer, maar ook als bewaker van de clubcultuur", zegt Zomer tegen de clubsite van Twente. "Daarnaast heeft hij een groot aandeel gehad in de twee gewonnen bekerfinales en het behaalde kampioenschap."

"Ik kijk er ook echt naar uit om bij zijn afscheidswedstrijd aanwezig te zijn. Ik hoop dat Blaise Nkufo mijn directe tegenstander is. Op de trainingen waren dat altijd leuke partijtjes, ik weet nog goed dat Blaise niet zo van vasthouden houdt."

Zomer, die aan het einde van het seizoen afscheid neemt van Heerenveen, hoopt wat oude contacten op te duikelen tijdens de afscheidswedstrijd. "Op zo'n dag is het natuurlijk mooi om tal van andere mensen weer eens te zien. Wat dat betreft is het niet alleen een unieke afscheidswedstrijd, maar ook een soort reünie. Dat maakt het tot een hartstikke leuke dag, waar ik me echt op verheug."