[CL] Uitslagen kwartfinales 8/4/2014

Chelsea heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De club van trainer Jose Mourinho won op Stamford Bridge met 2-0 van Paris Saint-Germain en poetste daarmee de 3-1 uitnederlaag van vorige week weg. De bevrijdende 2-0 van Demba Ba viel drie minuten voor tijd.

Ook Real Madrid is door naar de laatste vier. De Koninklijke verdedigde uit bij Borussia Dortmund een 3-0 voorsprong, maar ging in Duitsland met 2-0 onderuit dankzij twee doelpunten van Marco Reus. Dit bleek voor de finalist van vorig jaar net niet voldoende te zijn.

Chelsea - Paris Saint-Germain

PSG, waar Gregory van der Wiel de hele wedstrijd op de bank bleef, kwam in Londen aanvankelijk niet in de problemen. In aanvallend opzicht wist de ploeg door het ontbreken van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic echter bar weinig af te dwingen, waardoor er voor de fans aanvankelijk weinig te beleven was.

Chelsea raakte na iets meer dan een kwartier spelen Eden Hazard kwijt met een blessure en dat bleek een geluk bij een ongeluk. Zijn vervanger André Schürrle stond in de 32e minuut op de goede plaats bij een verre inworp en bracht de thuisploeg daarmee vanuit het niets op voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft was Schürrle zelfs dicht bij een tweede treffer, maar deze keer stond de lat in de weg. Een paar minuten later overkwam zijn ploeggenoot Oscar hetzelfde. PSG zette daar amper iets tegenover, al had Edinson Cavani een kwartier voor tijd de beslissing op zijn voet. De Uruguyaan schoot echter wild over.

Het inbrengen van Ba als extra spits voor Frank Lampard bleek uiteindelijk een gouden zet van Mourinho. De Senegalees kreeg de bal in de 87e minuut uit de kluts voor zijn voeten en schoot de droom van PSG om na negentien jaar eindelijk weer eens de halve finale te halen resoluut aan diggelen.

Borussia Dortmund - Real Madrid

Real leek de tweestrijd al na een kwartier definitief in het slot te gooien toen een handsbal van Lukasz Piszczek werd bestraft met een penalty. Angel di Maria kreeg de bal echter niet langs Roman Weidenfeller. Dortmund putte vertrouwen uit die onverwachte meevaller en werd ook nog eens geholpen door de veel te gemakzuchtige houding van het sterrenteam van Real.

Nadat Henrikh Mkhitaryan nog een enorme kans had laten liggen, kwam Dortmund halverwege de eerste helft alsnog op voorsprong. Reus profiteerde van een grote fout van verdediger Pepe. Acht minuten voor rust werd het zelfs 2-0. Reus scoorde uit de rebound nadat zijn ploeggenoot Robert Lewandowski de paal had geraakt.

Real, dat aantrad zonder de licht geblesseerde Cristiano Ronaldo, leek zijn zaakjes na rust iets beter op orde te hebben. Toch moest trainer Carlo Ancelotti bij grote kansen voor Mkhitaryan nog twee keer opgelucht ademhalen. Ook in een slotoffensief wisten de Duitsers geen verlenging meer uit het vuur te slepen.