Rienstra wil weg bij Heracles

Ben Rienstra zal zeer waarscijnlijk Heracles aan het eind van het seizoen verlaten. Hij heeft een uitnodiging van de club uit Almelo om over verlenging van zijn aflopende contract te praten afgeslagen. "Met pijn in het hart", aldus de middenvelder. "Maar de sportieve toekomst van Heracles is me op dit moment te ongewis."

De 23-jarige Rienstra doorliep de jeugdopleidingen van Ajax en AZ en kwam terecht bij Heracles. Bij die club dwong hij selectie af voor Jong Oranje. "Ondanks interesse uit Schotland en Engeland wil ik het liefst in Nederland de stap maken naar een stabiele subtopper", legt de Akersloter uit. "Heracles heeft minimaal zes of zeven vertrekkende spelers, waardoor het nog maar de vraag is wat de doelstelling voor volgend seizoen zal zijn."

Er is nog een kleine mogelijkheid dat hij toch langer in Almelo blijft. "Ik heb bij Heracles vier prachtige jaren gehad en ben de club er dankbaar voor dat ik hier mijn debuut in het betaalde voetbal heb mogen maken. Als blijkt dat er voor komend seizoen een sterke selectie is gevormd, staat de deur wat mij betreft nog open. Als Heracles me dan nog wil tenminste."

Rienstra, die komende zomer transfervrij is, speelde dit seizoen 30 van de 31 competitieduels. Onder andere sc Heerenveen, NAC Breda, N.E.C. en PEC Zwolle zijn geïnteresseerd in de diensten van Rienstra.