Verbeek blijft bij Nürnberg bij degradatie

Gertjan Verbeek strijdt met 1. FC Nürnberg voor lijfsbehoud in de Bundesliga. De Nederlander mag echter aanblijven als Der Club een divisie lager gaat spelen. Verbeek (51) staat met nog vijf wedstrijden te gaan op de voorlaatste plek in de 1. Bundesliga.

De nummer zeventien (op dit moment Nürnberg) en achttien (op dit moment Eintracht Braunschweig) in de hoogste divisie dalen af naar de 2. Bundesliga. De nummer zestien (op dit moment Hamburger SV) speelt promotie/degradatie play-offs.

Ook bij een aftocht willen Verbeek en Nürnberg met elkaar verder. De Deventenaar staat sinds oktober vorig jaar aan het roer bij Der Club. Nürnberg won drie van de laatste tien wedstrijden en ging zeven keer onderuit. Het verschil met hekkensluiter Eintracht Braunschweig is nog één punt. Het gat met de veilige zone is drie punten.

De club uit Zuid-Duitsland hoopt in de Bundesliga te blijven, maar houdt ook bij het scenario van degradatie vertrouwen in Verbeek. "Gertjan is ook in de tweede Bundesliga de meest geschikte trainer voor ons", zegt sportief directeur Martin Bader van Nürnberg in gesprek met Bild.

Bader hoopt ook aanvaller Josip Drmic voor Nürnberg te behouden. De Zwitser scoorde dit seizoen zestien doelpunten voor de laagvlieger in Duitsland. In zijn contract is een transferclausule van 3,5 miljoen euro opgenomen. "Maar tot op heden we hebben we geen bod ontvangen. We gaan er alles aan doen om hem hier te houden."