Portugal langer door met bondscoach Bento

Paulo Bento, de bondscoach van Portugal, heeft zijn contract met twee jaar verlengd tot en met het EK van 2016. De Portugese voetbalbond heeft dat woensdag via de officiële website naar buiten gebracht. Onder leiding van Paulo Bento bereikte het land tijdens het EK van 2012 de halve finales, waarin Spanje te sterk was. Portugal won in de groepsfase van het Nederlands elftal.

Paulo Bento is sinds het najaar van 2010 bondscoach van de Portugezen. Hij volgde toen Carlos Queiroz op, die met zijn elftal in Zuid-Afrika in de achtste finales werd geëlimineerd door alweer Spanje. Zelf kwam de 44-jarige coach in zijn carrière als speler tot 35 interlands.

Met Bento aan het roer gaat Portugal komende zomer op het WK een zware poulefase tegemoet. Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten zijn namelijk de tegenstanders. De trainer heeft er veel vertrouwen in. "We zijn bezig met een project dat nog lang niet afgelopen is."

Paulo Bento zal dus tot en met het EK van 2016 in Frankrijk de bondscoach van Portugal zijn. Voor dat eindtoernooi is de ploeg in de voorrondes ingedeeld bij Denemarken, Servië, Armenië en Albanië.