Barça klaagt over te lang gras in Madrid

FC Barcelona heeft zich bij de UEFA beklaagd over de grasmat in het stadion van Atlético Madrid. De Catalanen spelen woensdagavond de return in de kwartfinales van de Champions League. Barça eist dat het gras nog vóór de wedstrijd wordt gemaaid, zodat de ploeg het snelle combinatievoetbal makkelijker kan uitvoeren. Het eerste duel in Camp Nou eindigde vorige week in 1-1.

Volgens de Spaanse kampioen is het gras in het Estadio Vincente Calderón langer dan de toegestane drie centimeter, meldt het ANP. Atlético zou expres het gras hebben laten groeien om het spel van Barcelona moeilijker te maken.

Eerder dit seizoen deed de Catalaanse grootmacht ook al zijn beklag over de uitwedstrijd tegen Real Valladolid. Xavi stelde dat de grassprieten te lang waren. "Daardoor konden we niet ons normale spel spelen", zei hij toen.

Het is voor Barcelona niet te hopen dat de wedstrijd van woensdagavond net zo afloopt als in Valladolid. De nummer twee van de Primera Division verloor het duel namelijk met 1-0. Dit seizoen speelden Atlético en Barça al vier keer tegen elkaar, telkens met een gelijkspel als resultaat.