Jesus: "AZ gelooft er nog in, dat weet ik"

AZ is ondanks de achterstand niet van plan om de handdoek in de ring te werpen, en ook Benfica-trainer Jorge Jesus benadrukt dat er nog niets beslist is. Donderdagavond speelt AZ in Lissabon het tweede deel van een tweeluik tegen Benfica, dat vorig seizoen nog de finale van de Europa League wist te behalen.

Ondanks het voordeel van de 1-0 uitgangspositie voorspelt Jesus geen makkelijke avond voor zijn ploeg. "Ik weet zeker dat AZ nog steeds gelooft in hun kans om de volgende ronde te halen", zo liet de 59-jarige oefenmeester daags voorafgaand aan de ontmoeting met de Alkmaarders weten. Tijdens de traditionele persconferentie gaf Jesus aan dat de buit nog niet binnen is. "Onze spelers denken nog niet aan de halve finale."

Jesus had graag met grotere cijfers gewonnen in Alkmaar, maar mocht uiteindelijk van geluk spreken dat Benfica met een zege huiswaarts keerde. "De zege uit de heenwedstrijd laat weinig ruimte voor fouten. We zullen donderdag ons beste beentje voor moeten zetten."

Advocaat liet eerder op de dag al weten dat hij inderdaad nog volop gelooft in een stunt. "De kans dat we ons kwalificeren voor de halve finales van de Europa League is aanwezig”, zei hij toen op de officiële clubsite van AZ.

“In het voetbal is alles mogelijk. Benfica is Europese top. Dat zijn wij nog niet. In Alkmaar hebben we toch twintig minuten geweldig gespeeld en kansen afgedwongen tegen Benfica. Waarom zou dat donderdag niet weer kunnen?"