Moyes: "Dacht dat er kansen lagen"

Met behulp van pijnstillers kon Wayne Rooney woensdagavond aan de aftrap verschijnen tegen Bayern München. De steraanvaller van Manchester United kon een nederlaag niet voorkomen. Vorige week liep Rooney een teenblessure op, die op de dag van de wedstrijd tegen Bayern nog niet genezen was. De medische staf van United heeft er alles aan gedaan om de Engels international alsnog te kunnen laten starten.

Na afloop gaf David Moyes toe dat hij twijfels had over de fysieke gesteldheid van zijn aanvaller. "Ik had meermaals het gevoel dat Rooney moeite had met schieten, maar hij is zo'n ongelooflijk bepalende speler voor ons", vertrouwde hij de verzamelde media toe.

United ging voortvarend van start in de Allianz ArenA, maar kon niet lang genieten van de voorsprong. De ontlading na de openingstreffer van Patrice Evra werd al snel tenietgedaan door tegentreffers van Mario Mandzukic, Thomas Müller en Arjen Robben.

Moyes hield lange tijd vertrouwen in een goed resultaat. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat we eruit lagen. Ik had de hele tijd het idee dat er nog kansen lagen", aldus de hevig bekritiseerde Schot.

"Toen het 2-1 stond hadden we nog maar een doelpunt nodig om de stand naar 2-2 te brengen, maar dat is duidelijk niet gelukt. Bij het derde tegendoelpunt waren we enigszins ongelukkig vond ik."

The Mancunians dreigen voor het eerst in achttien jaar deelname aan de Champions League mis te lopen. De ploeg bezet momenteel de zevende plaats in de Premier League, met een achterstand van zeven punten op de nummer vier.