KNSB verder met Icedôme ondanks gat in financiering

De KNSB en NOC*NSF houden vast aan het Icedôme in Almere als nieuwe topsportlocatie. Ze willen dat snel vastleggen in een overeenkomst, meldden de schaatsbond en de sportkoepel donderdag. Aanvankelijk moesten de financiële zaken van de nieuwe schaatshal voor 1 april op orde zijn, maar de organisatie kreeg uitstel.

De KNSB en NOC*NSF zien, ondanks het ontbreken van voldoende financiering, genoeg perspectief om de samenwerking voort te zetten. De komende weken wordt het overleg met diverse partijen over de exploitatie en financiering van het complex afgerond. "In deze periode lag de focus op het verkrijgen van voldoende zekerheden dat de plannen werkelijk worden gerealiseerd conform het eerder gedane aanbod", aldus de betrokken partijen in een verklaring.

Over het Icedôme is veel te doen geweest. De ijsbaan in Almere won het recht om de komende tien jaar het nationale trainingscentrum van de KNSB te worden ten koste van Thialf en de eveneens nieuw te bouwen baan Transportium in Zoetermeer.

Vanaf het seizoen 2016-2017 moet Icedôme onderdak bieden aan de langebaanschaatsers, de shorttrackers, de kunstrijders en de inline-skaters.