Dortmund legt Sahin definitief vast

Borussia Dortmund heeft de optie in het huurcontract van Nuri Sahin gelicht om hem definitief over te nemen. Dortmund is druk bezig met de voorbereidingen op het komende seizoen, waarin sowieso Robert Lewandowski vertrekt naar Bayern München. Als opvolger van de Poolse spits werd deze week de komst van Hertha BSC-spits Adrián Ramos wereldkundig gemaakt.

Nu mag ook Sahin zich opmaken voor een nieuw Bundesliga-seizoen in het tenue van Dortmund. De middenvelder was nog eigendom van Real Madrid, maar in Spanje komt hij niet voor in de toekomstplannen. Dortmund legt zeven miljoen euro neer voor de international van Turkije.

Sahin kwam dit seizoen al op huurbasis uit voor de Duitse grootmacht. In 2005 debuteerde hij op het hoogste niveau bij de club, waarmee hij deze week strandde in de kwartfinale van de Champions League.

Real Madrid nam de speler in 2011 over van Dortmund. Verhuurperiodes aan Liverpool en aan zijn oude liefde volgden. Dit seizoen speelde hij 29 competitiewedstrijden in het shirt van Dortmund. Daarin maakte de oud-speler van Feyenoord twee doelpunten.

Sallaint detail: Real Madrid en Borussia Dortmund stonden doordeweeks tegenover elkaar in de Champions League. Dortmund won met 2-0, maar had daaraan niet genoeg om de 3-0 nederlaag van vorige week uit te vlakken.