[EL] Uitslag Benfica - AZ

AZ is in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld. De Alkmaarse formatie bleek na de 1-0 nederlaag in eigen huis ook in Lissabon niet opgewassen tegen Benfica. In het Estadio da Luz werd het 2-0 voor de thuisclub. In beide helften scoorde Rodrigo op aangeven van Eduardo Salvio een keer voor de Portugezen.

Ondanks het goede optreden in eigen huis wist AZ dat het in Lissabon geen makkelijke wedstrijd zou worden. Benfica drong veel meer aan en de Alkmaarders kwamen nauwelijks voorbij de middellijn als ze onder de druk van de thuisploeg probeerden te ontkomen.

Doelman Esteban hield de bezoekers lang in de wedstrijd met goede reddingen terwijl zijn Benfica-collega Artur nauwelijks in de problemen kwam. In de 39e minuut brak de ban alsnog. Een voorzet van Salvio van de rechterkant werd door alles en iedereen gemist, behalve door de bij de tweede paal wachtende Rodrigo. De 23-jarige Spanjaard tikte simpel binnen.

Esteban voorkwam in de laatste minuten van de eerste helft dat Benfica met een grotere voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft leek AZ weer beter aan te haken bij de thuisclub, maar de nu benodigde twee treffers bleven ver weg. In de 71e minuut gaf Rodrigo de nummer zeven van de Eredivisie de nekslag. Weer tikte hij bij de tweede paal in na een voorzet van Salvio.

AZ viel daarna wel aan, maar de pogingen waren krachteloos. Benfica werd nog wel enkele keren gevaarlijk, maar Esteban was op zijn plaats.