[EL] Uitslag Valencia FC Basel

Valencia heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De Spaanse club leek na een 3-0 nederlaag bij FC Basel uitgeschakeld, maar trok de stand donderdag in eigen huis gelijk. In de verlenging liep de thuisploeg met twee doelpunten weg bij Basel: 5-0. De Zwitsers eindigden de verlenging met negen man.

Valencia viel thuis aan, maar had de nodige tijd nodig om op voorsprong te komen. Na de 1-0 van Paco Alcacer in de 38e minuut, maakte Eduardo Vargas echter vier minuten later al 2-0. Twintig minuten voor tijd zorgde Alcacer met zijn tweede treffer ervoor dat de achterstand uit Basel was weggepoetst.

De overwinning binnenslepen in de reguliere speeltijd lukte niet. In de verlenging legde Basel echter de rode loper uit. Marcelo Diaz en Gaston Sauro kregen een kaart van die kleur in de eerste helft van de extra tijd en dus moest de Zwitserse formatie nog een kwartier met twee man minder door. In dat kwartier scoorde eerst Alcacer zijn derde van de avond en maakte Juan Bernat vervolgens het Valenciaanse feestje compleet.

Met de zege van Valencia zijn nu alle vier de halvefinalisten in de Europa League bekend. Ook Sevilla, Benfica en Juventus bereikten de laatste vier. Vrijdagmiddag wordt er geloot.